Zien zonder bril / leesbril

ICL (Implanteerbare collameerlens)

De afkorting staat voor ‘Implanteerbare collameerlens’. Een flinterdunne implantlens wordt net voor de eigen ooglens geplaatst. Deze lens corrigeert het zicht op afstand.

Hoge en lage bijziendheid, astigmatisme en verziendheid kunnen op een zeer voorspelbare wijze gecorrigeerd worden.

Wat zijn de voordelen

Veilige procedure: De eerste ICL implantlens werd reeds in 1993 geïmplanteerd. Sindsdien is het design van de lens verder verfijnd zodat dit de standaard procedure geworden is voor het corrigeren van hoge bijziendheid. Ook lage bijziendheid en astigmatisme kunnen zeer precies gecorrigeerd worden. Deze implantlens vormt een perfect alternatief voor patiënten die niet kunnen of wensen met femtolasik behandeld te worden.

Semi-reversiebel: mochten er toch onvoorziene bijwerkingen optreden, kan deze lens verwijderd worden zodat het oog in vele gevallen terug naar zijn oorspronkelijke toestand terugkeert.

Hoe lang duurt deze behandeling

De behandeling gebeurt ambulant onder druppelanesthesie. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten per oog. Patiënt verblijft ongeveer anderhalf uur in het ambulant oogcentrum.

Ben ik een kandidaat

Of u een goede kandidaat bent kan bepaald worden na een uitgebreid vooronderzoek waarbij alle individuele kenmerken van het oog bekeken worden. Ook persoonlijke voorkeuren en beroepsactiviteiten worden besproken.


Lees documentatie over: ICL [docs]

EyeCareClinic

Weet u dat u deze aandoening heeft of herkent u veel van de oorzaken en symptomen van deze aandoening? Boek een consultatie bij EyeCareClinic in onze campus in Aalst om een professionele kijk op uw persoonlijk situatie te krijgen.

Top