Scheelzien

Strabisme of scheelzien is een aandoening waarbij een oog een afwijkende oogstand vertoont ten opzichte van het andere. Dit kan naar binnen , buiten, boven of onder zijn. Dit kan permanent voorkomen of ook soms af en toe. Soms is het altijd hetzelfde oog dat wegdraait maar soms wisselen de ogen af.

Deze aandoening kan aangeboren zijn of ontstaan op jonge leeftijd maar kan ook voor het eerst op volwassen leeftijd optreden.

Oorzaak

Bij scheelzien dat aangeboren is of op jonge leeftijd ontstaat is de oorzaak niet gekend en wordt er aangenomen dat er een defecte sturing in de hersenen is. Bij scheelzien op volwassen leeftijd is de oorzaak vaak een trombose of tumoraal proces in de hersenen.

Behandeling

Wanneer scheelzien ontstaat dient er altijd een nazicht bij de oogarts te gebeuren. Op jonge leeftijd kan een scheelziend oog namelijk lui worden en dient er afgeplakt te worden.

Sommige vormen van scheelzien verbeteren spontaan. Soms verbetert het dragen van een bril het scheelzien , in andere gevallen is een operatie nodig.

Lees meer over: Lui oog

EyeCareClinic

Weet u dat u deze aandoening heeft of herkent u veel van de oorzaken en symptomen van deze aandoening? Boek een consultatie bij EyeCareClinic in onze campus in Aalst om een professionele kijk op uw persoonlijk situatie te krijgen.

Top