Netvlies

Laserbehandeling van het netvlies

Wat is een laser

Een laser is een apparaat dat licht geeft met één welbepaalde golflengte en een weinig divergerende straal. De energie van dit licht kan ingesteld worden. Elk soort weefsel heeft unieke eigenschappen waardoor het licht van een bepaalde golflengte absorbeert.

Waarom laser toepassen op het netvlies

Het netvlies bestaat uit verschillende lagen. Met de laser kunnen deze lagen aan elkaar gekleefd worden en worden ook delen van het netvlies vernietigd. Nog niet alle werkingsmechanismen van lasertherapie op het netvlies zijn juist gekend.

Netvliesscheur: een laserbarrage wordt rond de scheur geplaatst zodat de scheur niet naar een netvliesloslating evolueert.

Bij diabetes of vasculaire occlusies van het netvlies: door niet bevloeide delen van het netvlies te vernietigen, gaat men de nieuwvaatvorming (die bloedingen kunnen veroorzaken) tegen.

Lekkagepunten in het netvlies of de bloedvaten van het netvlies kunnen ook met laser behandeld worden.

EyeCareClinic

Weet u dat u deze aandoening heeft of herkent u veel van de oorzaken en symptomen van deze aandoening? Boek een consultatie bij EyeCareClinic in onze campus in Aalst om een professionele kijk op uw persoonlijk situatie te krijgen.

Top